miércoles, 9 de diciembre de 2009

Aut. Xuvenil: Nova victoria en San Ciprián (1-3) e campións de inverno

Partido fácil o que disputou o Sporting Pontenova xuvenil no Campo da Veiga, en San Ciprián. Os de Moirón chegaban con todos os seus xogadores no derradeiro partido da primeira volta, xa que na última xornada serán o equipo que descanse.
A primeira parte estivo marcada polo dominio case total do balón por parte dos visitantes, polo que dispuxeron de numerosas ocasións para marcar. O primeiro gol foi obra de Matelo logo de transformar un penalti cometido sobre Antón. O segundo, obra de Turbo, foi unha das xogadas máis fermosas do partido. Turbo recolle un balón no medio campo e logo de trenzar dúas paredes con Tontxu abre á banda dereita donde Christian lle serve ó punto de penalti un balón raso que o propio Turbo coloca na escadra da portería local. Co 0-2 fóronse ós vestiarios.
Na segunda parte o Sporting continuou co seu fútbol e dominando en todo momento a posesión do esférico. O terceiro tanto chegou mediado o segundo tempo, logo dun gran pase en profundidade de Ayoub para Antón, que bate por baixo ó porteiro do San Ciprián deixando o encontro visto para sentencia. O gol de honra dos locais chegaría a falta de 5 minutos para o remate mediante unha vaselina que superou a Xoel, que se encontraba adiantado. Con resultado de 1-3 rematou un partido controlado de principio a fin polos pontenoveses.
Con esta victoria os da Mina logran manter o liderato do grupo e conseguen de forma matemática o "título" de campións de inverno. A próxima xornada o Sporting Pontenova descansa, polo que o seguinte encontro será dentro de 15 días ante o Pol no Manuel Luna, no que significará o comezo da segunda volta.