lunes, 18 de enero de 2010

Aut. Xuvenil: O Sporting non ten piedade dun Ribadeo moi inferior e golea de novo (0-5)

Seguen imparables os rapaces de Moirón, e esta vez a víctima foi o Ribadeo. O partido celebrouse o pasado sábado no campo de Outeiro, na Devesa, e pese á mala tarde que estivo é de agradecer a cantidade de xente que se desplazou dende a Pontenova. O estado do terreo de xogo non facía presaxiar un partido nada bonito, e aínda que o Sporting o intentou por momentos, foi un encontro que non brillou precisamente polo toque, culpa do barrizal no que se converteu o céspede. Tardou en chegar o primeiro, aínda que dende o minuto 1 os da Mina levaron a iniciativa a tiveron case exclusivamente as oportunidades, pero parecía que o balón non quería entrar. Turbo ou Matelo tiveron o gol nas súas botas, e foi precisamente este último o encargado de abrir a lata arredor do cuarto de hora, cun tiro cruzado que significaba o seu vixésimo tanto en Liga. O segundo chegou poucos minutos máis tarde e levou tamén a firma do dianteiro asturiano. Antes do descanso, sería Turbo quen lograse o 0-3 deixando o partido sentenciado quedando aínda 45 minutos.
O segundo tempo comezou como rematou o primeiro, cun monólogo pontenovés dende o pitido inicial, aínda que con dificultades de cara a porta pois as oportunidades foron moi numerosas e o marcador estaba sendo corto polo visto no terreo de xogo. O 0-4 parecía resistirse pero por inercia acabou chegando, sendo Christian o encargado de conseguilo mediado o segundo período. As ocasión sucedíanse e o Ribadeo íase desmoronando co paso dos minutos véndose superado por un Sporting que non lles deu tregua e non lles concedeu nin media oportunidade para inaugurar o seu casilleiro. O definitivo 0-5 produciuse co partido xa morrendo, obra de Matelo, o que significou un novo hat-trick do punta e o colofón a un partido no que se volveu a demostrar a superioridade dos de Moirón nesta Liga.
Con esta victoria, o Sporting Pontenova segue de líder unha semana máis. O cambio máis importante na táboa prodúcese no segundo posto, pois agora o que ocupa esa praza é o Lourenzá a 6 puntos dos pontenoveses. Persígueno o Foz e o Sagrado Corazón. O seguinte encontro será na Mina o próximo fin de semana ante o Meira, nun partido sempre moi disputado debido á rivalidade existente entre os conxuntos.