viernes, 12 de febrero de 2010

2ª Autonómica: Frenazo en Xermade (2-1)

Logo de dúas victorias consecutivas, o Sporting Pontenova vía cada vez máis lonxe as plazas de descenso e incluso se comezaba a asomar á zona de privilexio. Pero o pasado sábado en Xermade sufriu unha derrota que frea polo momento a ascensión dos de Sachas. Nun terreo de xogo en moi boas condicións para a época na que estamos, os locais comezaron controlando o xogo practicando un fútbol de toque ante o que os gualdinegros só podían defenderse e seguir o ritmo marcado polo Xermade. Chegaron con perigo á portería de Juanki en varias ocasións, pero en algunha a falta de puntería e noutras o acerto do gardameta pontenovés fixeron que o marcador tardara en inaugurarse, pois o primeiro tanto tardaría en chegar. Adiantáronse os locais con todo merecemento mediado o primeiro período, e con ese solitario gol chegouse ó descanso.
Nos segundos 45 minutos o partido volveuse moito máis equilibrado, e os de Sachas comezaron a levar a iniciativa pouco a pouco, desarrollando un bo fútbol en gran parte deste período. As ocasións non tardaron en chegar, a máis clara por parte de Puente que falla cando xa se cantaba o gol visitante. Pero cando mellor pintaban as cousas, chegou o 2-0 do Xermade. Aínda así, os da Mina non se renderon e pouco despois reclamaron un penalti que semellaba moi claro nunha entrada por detrás a Puente dentro da área. No campo non había dúbidas, pero o árbitro decidiu que continuase o xogo, aínda que o encontro quedou marcado desde esa xogada. O gol de Maqueto quedando 10 minutos non foi suficiente para os de Sachas, que se xogou todo nos minutos finais levando todo o equipo ó ataque e deixando só 3 homes en defensa, pero o marcador non se movería.
Logo desta derrota, o Sporting sitúase no 10º posto con 26 puntos, a 13 do descenso e a só 3 do Xermade, que marcha 6º. O Sacido, que ocupa a última plaza que da dereito a ascenso, queda xa a 12 puntos de distancia. O seguinte encontro será o próximo sábado na Mina ante o Alfoz, ás 16:30 horas.