miércoles, 17 de febrero de 2010

Aut. Xuvenil: Victoria en Alfoz (1-3) para despexar dúbidas

Logo do tropezo en Xove o equipo de Daniel Moirón buscaba unha nova victoria que o acercara máis a promoción de ascenso a liga galega. O rival a visitar era o Alfoz e viaxábase coa baixa por sanción de Picota. O campo estaba en perfectas condicións para xogar, todo o contrario ó campo de Xove.
O partido foi un monólogo dos pontenoveses; nos primeiros cinco minutos houbo catro ocasións moi claras de gol que Antón, Matelo e Cristian non foron capaces de materializar. Sobre o minuto 20, nun contragolpe do Alfoz Leivas cometeu un penalty que significaría o 1-0 a favor dos locais. Logo do gol, o Sporting subiu o ritmo do partido e as ocasións eran continuas, o Alfoz non saía do seu campo.Froito dese empuxe chegou o empate, obra de Turbo que marcou un gol de córner directo;o balón deu na escadra e colouse para adentro. Cinco minutos máis tarde un dos centrais barreu a Matelo dentro da área provocando un penalty que transformou o propio Matelo.
A segunda parte continuou ca mesma liña que a primeira, a pesar de ir un gol por debaixo os locais non adiantaron liñas o que propiciou que os gualdinegros tocaran e controlaran o partido sen ningun percance importante. O gol definitivo foi obra de Roxo logo dunha contra iniciada por Antón que logo de cruzar todo o campo pasou ó centro a Matelo e ó primeiro toque abriu á banda dereita a Roxo que logo de controlar, batiu ó porteiro cun disparo forte e raso.
Os pontenoveses tras esta victoria colócase con 7 puntos de ventaxa respecto ó segundo clasificado, o Lorenzana, que caeu derrotado 2 a 0 na súa visita ó Pastoricense. O vindeiro partido será o aplazado contra o Sagrado Corazón este martes de carnaval, as 16.30 da tarde no campo da Mina.