miércoles, 17 de febrero de 2010

2ª Autonómica: O Sporting faise forte na Mina e golea ó Alfoz (3-0)

Partido importante o disputado o pasado domingo no Campo da Mina, ante un rival que estaba empatado a puntos na táboa co Sporting, o Alfoz, un dos "gallitos" a principio de liga pero que semella que vai a menos.
Principiou o partido nunha tarde fría no campo pontenovés, e dende os primeiros compases viuse a un Sporting con ganas de facerse forte na casa, o seu punto débil este ano. Nos primeiros minutos xa puido inaugurar o marcador Javín, cunha preciosa vaselina que se marchou rozando o longueiro, pero sería Otto quen conseguise o primeiro tanto logo de superar por alto ó porteiro nunha acción de picardía. Isto sucedía mediada a primeira parte, e pouco despois o partido quedaría encarrilado co segundo tanto, obra de Javín logo de rematar na área pequena unha falta lanzada por Manu dende a banda dereita. Seguíronse sucendendo as ocasións, pero os xogadores marcharíanse ós vestuarios co 2-0.
Comezou a segunda metade co mesmo guión da primeira, cos pontenoveses controlando e chegando á portería rival con relativa facilidade. Matelo, que entrou no descanso, tivo algunha ocasión para ampliar a ventaxa pero non tiña o día de cara a porta. Outro que tivo algunha oportunidade importante foi Andrés, a máis clara nun man a man co porteiro alfocense que adiviñou as intencións do punta gualdinegro. Tamén Iván puido conseguir o terceiro, pero o seu disparo dende a frontal da área estrelouse na base do poste. Tardaría en chegar o último gol do partido. Foi no minuto 89, nun saque de esquina no que Rivas resolveu un barullo na área poñendo o definitivo 3-0 no marcador. E así se chegou ó final.
Con este triunfo, os de Sachas deixan prácticamente asegurada a permanencia, e sitúanse no 9º posto a 16 puntos de distancia da zona de descenso, e a só 3 do 4º clasificado, o Xermade, polo que se abren novos obxetivos para os pontenoveses. O seguinte encontro será complicado, pois o Sporting visitará ó Sacido, segundo na clasificación.