lunes, 22 de febrero de 2010

Aut. Xuvenil: Nova exhibición do Sporting xuvenil, esta vez ante o Viveiro B (8-0)

O pasado sábado visitaba a Mina o único equipo capaz de vencer ó Sporting na primeira volta, o Viveiro "B". Nos locais, a ausencia de Matelo, máximo goleador, parecía que iba mermar en ataque ós de Moirón pero iso non ocurriu, nin moito menos, xa que a capacidade goleadora do equipo non se resentiu o máis mínimo. Presumíase unha tarde fría no campo pontenovés, pero os goles, que chegaron rápidamente, axudaron a entrar en calor ó público presente.
Pouco tardou en quedar o partido visto para sentencia. Antón foi o encargado de inaugurar o marcador, e ós poucos minutos Arango poñería o 2-0 cun trallazo dende fóra da área que se cola pola escadra. Non destaca o mediocentro pontenovés pola súa aportación goleadora, pero cada vez que consegue perforar o marco contrario faino con auténticos golazos. Aínda quedaba máis por ver neste primeiro tempo. Antón volvería a mollar para facer o terceiro, e moi preto de chegar o descanso foi Christian quen conseguiu o cuarto con outro gran gol. Así se chegou ó intermedio, co partido totalmente sentenciado pero cun Sporting que non baixaría a intensidade nos seguintes 45 minutos.
Dende a primeira xogada os de Moirón demostraron que non estaban para nada conformes cos 4 goles. O protagonista neste segundo tempo foi Turbo, que conseguiu o cuarto ó pouco de comezar cun gran disparo dende fóra da área que superou ó porteiro por alto. O seguinte en ver porta sería Picota, que cazou un rexeite dentro da área pequena logo dunha xogada pola banda dereita. Iban 6, pero non tardou en chegar o 7º, outra vez obra de Turbo, que definiu cunha gran vaselina ante a mala salida do porteiro vivariense. Cabe destacar tamén neste segundo tempo a aportación de Christian, que foi un auténtico pesadelo para os defensores celestes coas súas cabalgadas pola banda. Tamén Javi estivo a punto de marcar en dúas ocasións, pero en ambas o poste impediu que conseguise o seu primeiro tanto do ano. O encargado de cerrar o marcador foi Bruno cun remate de cabeza á saída dun córner. Conseguíu asó o 8-0 definitivo co que se chegou ó final do partido.
Tras este triunfo, os de Moirón reforzan aínda máis o primeiro posto e ven máis cerca o momento de asegurar definitivamente a súa presencia na fase de ascenso. A seguinte fin de semana os da Mina viaxarán a San Miguel de Reinante para medirse ó Iberia, colista da competición.