jueves, 18 de febrero de 2010

Aut. Xuvenil: Moito Sporting para pouco Sagrado (5-0)

O pasado martes visitaba a Mina o defensor do título, o Sagrado Corazón, nun partido que no seu tempo fora suspendido a causa do temporal de neve. Na tribuna, un gran ambiente para recibir un conxunto ó que se lle tiña moitas ganas dende o ano pasado.
Pero dende o primeiro minuto comezouse a demostrar que este ano non iba ser o mesmo conto, algo que xa se deixara claro en Lugo na primeira volta, cando os de Moirón venceran por un contundente 0-6. Matelo rápidamente se convertiu nun incordio para os centrais rivais e a punto estivo de estrenar o marcador en algunha ocasión, pero as súas oportunidades así como as de outros compañeiros non acabaron en gol. Algo que sí ocurriu mediado o primeiro tempo, nun acción na que Matelo pelexa un balón dentro da área e acaba batindo por baixo ó porteiro capitalino, no que significou o seu 25º gol na Liga. Abría a lata o Sporting con todo merecemento, aínda que nestes primeiros 45 minutos non sería capaz de ampliar a ventaxa. Noticias do Sagrado poucas, pois a única acción de peligro consistiu nunha falta lonxana que saca Xoel cunha gran intervención. E así se chegou ó descanso.
O mellor estaba por chegar neste segundo tempo. Ó pouco de comezar chegou o segundo. Nun córner a favor, o balón, logo de varios rechaces, acaba nos pés de Turbo que marca cun disparo a media altura que se cola entre a defensa visitante. Gran alegría na Mina, que vía como o partido quedaba encarrilado. Pouco despois o autor do último tanto abandonou o terreo de xogo en sustitución de Picota, que sería protagonista en accións posteriores. Nunha desas, unha gran xogada súa pola banda dereita acaba nun centro preciso ó segundo pau dónde aparece Antón para marcar a placer de cabeza. Os rivais xa estaban desquiciados e víanse superados amplamente polos de Moirón, sobre todo neste segundo período. Pero aínda quedaba máis, pois Matelo non estaba conforme cun único gol no seu casilleiro particular. Nunha das múltiples disputas que tivo que afrontar contra os defensas do Sagrado, gañoulles a espalda por velocidade e plantouse só diante do porteiro, definindo perfectamente cun tiro cruzado. Minutos despois sellaría o seu "hat-trick" e a "manita" no marcador con outra acción prácticamente clavada á anterior, superando en velocidade ós centrais e definindo á perfección. Puideron ser máis os goles de non ser porque o porteiro lucense sacou algunha man providencial, sobre todo unha a tiro de Arango dende fóra da área que a piques estivo de ser un golazo. O partido rematou así, aínda que coa sensación de que o resultado puido ser incluso corto visto o ocurrido no terreo de xogo, sobre todo nunha segunda parte para enmarcar. Destacar tamén o gran partido de todo o equipo, pois cada xogador estivo de 10 na súa labor.
Con esta victoria, o título de Liga está máis cerca a falta de enfrontamente contra rivais directos como o Foz ou o Lourenzá. O seguinte encontro volverá a ser na Mina, o próximo sábado ante o Viveiro "B", conxunto contra o que os de Moirón sufriran a primeira derrota na primeira volta.