lunes, 24 de mayo de 2010

Aut. Xuvenil, Fase de Ascenso: A eliminatoria decidiráse na Mina logo de empatar sen goles na ida

O primeiro asalto da eliminatoria inicial de camiño ó ascenso disputouse o pasado sábado na localidade coruñesa de Porto do Son. O Sporting Pontenova, moi arroupado por medio centenar de afeccionados, chegaba á Costa da Morte co obxetivo de deixar a eliminatoria aberta para decidila na Mina o próximo sábado 29. E así foi, gracias a un gran despliegue físico nun partido intenso, moi igualado dende o primeiro minuto diante dun rival correoso que non lle concedeu moitas oportunidades ós pontenoveses.
Comezou o encontro de forma esperanzadora para a afición visitante, que lle deron a nota de colorido ás gradas durante os 90 minutos e que non deixaron de cantar e de animar nin un só instante. No primeiro cuarto de hora o dominio foi para os de Moirón, que conseguiron superar a defensa local por medio da velocidade de Matelo en varias ocasións. O punta asturiano foi un auténtico pesadelo para a zaga do Son, que se viu desbordada unha e outra vez con balóns largos que lle caían ó 9 pontenovés, que aínda así neste primeiro tempo non tivo ocasión excesivamente claras, excepto un disparo escorado que se marchou pola línea de fondo. Christian e Antón tamén estiveron moi activos, pero as súas internadas polos laterais non atopaban finalizador. Pero a partir do minuto 15 o dominio foi pasando para o Porto do Son, que comezou a inquietar a meta de Xoel con varias xogadas de perigo. Incluso mandaron dous balóns ós paus, que a piques estiveron de desnivelar o marcador a favor dos locais. O balance atacante dos gualdinegros na recta final do primeiro tempo foi moi escaso, pero aínda así reclamaron un penalti a Matelo que nin o árbitro nin o linier acertaron a ver. Co 0-0 inicial marcháronse os xogadores ós vestiarios.
A segunda parte comezou coa dinámica coa que acabara a primeira. Os locais eran quenes tiñan o control, gozando de algunha xogada perigosa pero sin oportunidades claras, o mesmo que lle ocurría ós pontenoveses. A defensa sportinguista estivo outra vez de 10, especialmente un Bruno que foi un auténtico muro na zaga, sen cometer nin un só erro en todo o encontro, algo que contaxiou ós seus compañeiros de línea firmando todos un excelente papel. Pero, igual que no primeiro acto, o dominio foi cambiando pouco a pouco co paso dos minutos, ata que no último tramo de partido volveron a ser os de Moirón os donos do balón. O despliegue físico de Arango e a calidade de Tontxu fixeron que o medio campo fora para os pontenoveses, que intentaron encerrar na súa parcela ós locais no último cuarto de hora, cando chegaron as oportunidades máis claras para os gualdinegros, con Turbo e Matelo outra vez moi activos. E a historia repetiuse cando, nunha internada na área deste último e cando xa encaraba ó porteiro, un defensor local cazouno por detrás nun penalti moi claro que o árbitro non quixo ver. Poucos minutos despois o mesmo portagonista volveuse a plantar diante do meta, pero esta vez o seu disparo a "bocaxarro" tropezou contra o corpo do gardamallas, na que foi a oportunidade máis clara ó longo do encontro. Tivo outra boa ocasión con un chut dende a frontal, pero o porteiro chapou sen problemas. E así, sen goles, chegouse ó remate do partido, resultado que deixa todo para resolverse na Mina, o próximo sábado ás 17:30 da tarde.
Dende aquí queremos darlle as gracias a toda a afición que se desplazou a Porto Do Son, pois foi un gran esforzo pola súa parte cruzar Galicia para estar ó lado do equipo, e aínda con todo ese cansancio non pararon de animar e de alentar en todo o partido, teñindo as gradas do Emilio García de gualdinegro. Esperemos que ese gran ambiente se repita na Mina o próximo sábado.