lunes, 30 de noviembre de 2009

2ª Autonómica: O Sporting vence en Parga (0-2) e aséntase na zona tranquila

Victoria moi importante a conseguida no día de onte en Parga. Logo de dous empates consecutivos, os de Sachas presentábanse no partido buscando un triunfo que lles permitise escapar dos postos perigosos, pois unha derrota acercaríaos de novo á zona de descenso.
Comezou o partido con ambos equipos intentando adapatarse ó intenso frío e ó mal estado do terreo de xogo, pero os pontenoveses demostraron dende o primeiro momento que ían a pola victoria e dominaron durante boa parte dos primeiros 45 minutos. Incluso puideron inaugurar o marcador con boas ocasión por medio de Puente ou Otto, pero o gol non chegaba. Na recta final deste período o Parga estirouse e comezou a poñer en apuros a Juanki, pero ó final marcháronse ó vestuario co 0-0 inicial.
O segundo tempo comezou coas novidades de Carlos, que sustituíu a Gene minutos antes do descanso, e de Villy, que entrara por Garboso. O dominio volveu ó bando sportinguista, e as oportunidades comezaron a chegar de novo. Preto do minuto 60 chegaría o primeiro tanto do encontro, nun libre indirecto ó borde da área que transformou Fran cun gran disparo raso. Os minutos foron pasando e pouco a pouco os de Sachas iban cedendo terreo a un Parga que comezaba a asediar o marco pontenovés, pero os da Mina estaban ben plantados e os arreóns locais era repelidos unha e outra vez pola zaga visitante. Xa no desconto, e cando peor o estaban pasando, chegou o gol da sentencia, obra de Javi, que consegue así o seu primeiro tanto da temporada. E ahí morreu o partido, finalizando co 0-2 para os da Pontenova.
Con este resultado o Sporting ascende ata o 9º posto con 16 puntos, situándose xa a 6 da zona de descenso e a só 5 dos postos de privilexio. A vindeira fin de semana visita a Mina o Folgueiro, que está na 4ª posición con 20 puntos.