lunes, 9 de noviembre de 2009

2ª Autonómica: Un Sporting combativo cae pola mínima ante o Pastoricense na Mina (0-1)

O Sporting non puido co líder no partido disputado onte, aínda que os da Pastoriza acabaron pedindo a hora. Os de Sachas chegaban a este partido con moita confianza logo de dúas victorias consecutivas, pero enfronte tiñan un rival que aínda non coñece a derrota e que xa goleara ós da Pontenova na pretemporada, polo que os precedentes non eran bos. Tardaron os locais en collerlle o ritmo ó encontro, e mentras os visitantes íanse asentando no campo e comezando a crear perigo na portería de Juanki. A defensa do Sporting mostrábase outra vez segura, pero en ataque non acababan de saír as cousas, e nin Puente nin Javín levaron excesivo perigo á porta do Pastoricense nos primeiros 45 minutos. Mediado o primeiro tempo chegou o único tanto do partido. Centro dende a banda dereita ó segundo pau dónde, nun fallo na marca da defensa sportinguista, aparece o dianteiro visitante rematando ó fondo da rede. Así se chegaría ó descanso.
O segundo tempo comezou cun Sporting combativo e que buscou a igualada dende o primeiro minuto, pero as ocasións que creou tampouco foron claras en exceso. As bandas non funcionaron como en anteriores ocasións e as poucas oportunidades que se crearon foron maiormente con tiros lonxanos por parte de Iván, Puente ou Javín. Medrou o partido en intensidade e o xogo volveuse duro por momentos, quedándose incluso o Pastoricense con un home menos no campo. Canto máis se achegaba o final máis se iban volcando os da Pontenova sobre a portería visitante, e acabaría xogando con só tres defensores e con 4 dianteiros no campo. As ocasións chegaban pero o gol seguíase resistindo. Nos últimos minutos houbo dúas xogadas claras a balón parado a favor dos locais. Primeiro, unha falta ó borde da área que aparentaba perigosa pero sen resultado. E na última xogada do encontro, o árbitro sinalou un libre indirecto escasos centímetros dentro da área por xogo perigoso dun defensor visitante. Era a última ocasión, pero o disparo de Marcos Conde marchou moi desviado e o árbitro sinalou o final do choque.
Con esta derrota os de Sachas só baixan un posto na táboa e sitúanse agora décimoprimeiros, pero ven reducida a vantaxe cos equipos de atrás. Na próxima xornada viaxarán a Rioaveso para enfrontarse ó equipo que os precede na clasificación.