martes, 17 de noviembre de 2009

Aut. Xuvenil: Os de Moirón sufren na primeira parte pero acaban goleando ó Cospeito (6-1)

Nova goleada do Sporting Pontenova na Mina, e xa van unhas cuantas nesta temporada. O rival nesta ocasión era o último clasificado, o Cospeito, pero nos primeiros 45 minutos tiveron contra as cordas a un líder que se presentaba coa principal novidade de Noel na portería, pois Xoel disputou o partido do primeiro equipo ante o Rioaveso. Outra novidade importante era a presencia de Arango no banquillo, para reservalo ante a posibilidade de quedar suspendido por acumulación de tarxetas. O partido non comezou da mellor maneira para os de Moirón, pois recibiron un gol cando se levaban disputados poucos minutos. Foi a balón parado, nunha falta lonxana que se colou pola escadra da portería de Noel, que acabaría tendo unha boa actuación no seu debut como titular. A partir do gol os visitantes pelexaron por manter o resultado e o Sporting acabouse contaxiando do pouco fútbol do Cospeito, pero a maior calidade dos locais iríase impoñendo pouco a pouco. O empate chegaría pasada a media hora de xogo e levaría a firma de Antón, que definiu diante do porteiro logo dunha xogada individual no lado esquerdo da área. E preto do descanso o gol da remontada, obra de Bruno que remata de cabeza no segundo pau un córner botado dende a banda dereita. Así se chegou ó descanso, con sorpresa relativa pois o Cospeito puxo en serios apretos ós locais no primeiro tempo.
Pero na segunda parte o guión cambiou notablemente. A pesar de non disputar un dos mellores partidos, o Sporting comezou a funcionar e os tantos a subir ó marcador. Christian faría o 3-1, o gol da tranquilidade, logo dunha xogada individual. O 4-1 sería obra de Matelo, que non faltou á súa cita co gol, aínda que nesta ocasión chegaría de penalti. Puideron chegar maís goles neste período, pois as oportunidades foron numerosas, pero o encargado de cerrar o partido foi Ayoub, que entrara por Seoane, con dous tantos. O primeiro nun remate de cabeza que entrou logo de que o porteiro o tocase, e o segundo resolvendo un barullo na área pequena cun trallazo ante o que nada puido facer o gardameta do Cospeito. E así, co definitivo 6-1 rematou o partido.
Na seguinte xornada os de Moirón van visitar o campo da auténtica revelación da temporada, o Lourenzá. O partido será o próximo sábado no campo de Santa Cruz.