lunes, 30 de noviembre de 2009

Aut. Xuvenil: O Sporting tamén sabe sufrir e abre brecha na liga logo de vencer ó Foz (1-0)

O partido máis difícil da temporada ata o momento disputouse o pasado sábado no Campo de A Mina, nunha tarde moi desapacible na que non parou de chover en todo o partido, o que, ademáis do intenso frío e do vento, condicionou o xogo dun encontro no que ambos equipos se xogaban moito. Moi boa entrada na tribuna, o que reflexa de novo o ben que está respondendo a afición tamén neste curso.
Principiou o partido e o Sporting, a favor de aire, plantouse moi ben no campo e nos primeiros minutos deixou ver o que ía ser toda a primeira parte, con chegadas case consecutivas a poñendo en apuros á defensa visitante coa velocidade de Matelo, Christian e Antón. En defensa a principal novidade foi a volta de Leivas, que xunto con Bruno firmaron outra grandísima actuación. As ocasión sucedíanse para os de Moirón pero o gol non acababa de chegar, aínda que estiveron cerca en varias oportunidades. O estado do terreo de xogo non era o propicio para ver un partido bonito, pero aínda así os locais adaptáronse moi ben e estaban poñendo en apuros á zaga focense con balóns largos que unha e outra vez arañaba Matelo gañándolle a espalda ós centrais e ós laterais, e nunha desas, logo dun pase de Christian, conseguiu plantarse diante do porteiro subindo o primeiro ó marcador cerca da media hora de xogo. Auténtico monólogo do Sporting nos primeiros 45 minutos, nos que Xoel foi un espectador de luxo na Mina. O marcador non se movería antes do descanso, ó que se chegou co 1-0.
Na segunda parte o guión cambiou considerablemente. Agora era o Foz o que xogaba a favor do vento, e fixéronse co control do partido case dende o primeiro minuto. Pero enfronte atopáronse cun equipo que tamén sabe sufrir e que estivo prácticamente impecable en defensa, sen cometer ningún erro polo que os visitantes non foron capaces de materializar ningunha das ocasións que tiveron. Foron 45 minutos nos que os de Moirón loitaron diante dun gran conxunto que dominou coas armas que utilizaran os pontenoveses no primeiro tempo, pero neste caso os focenses chocaron unha e outra vez contra o muro gualdinegro, polo que ó final o gol de Matelo acabou sendo o decisivo e deulle 3 valiosísimos puntos ó Sporting Pontenova.
Con esta victoria o Foz queda xa a 8 puntos de distancia, aínda que con 2 partidos menos, polo que este triunfo era vital para seguir sendo o máximo favorito para acabar conseguindo o título. O seguinte partido será a domicilio ante o San Ciprián.