lunes, 2 de noviembre de 2009

Aut. Xuvenil: Goleada de escándalo ante o Iberia (10-0) para resarcirse da derrota en Viveiro

Logo de caer na xornada anterior ante o Viveiro "B", este sábado volveu a aparecer pola Mina o Sporting das grandes ocasións. Esta vez a víctima foi o Iberia, equipo que se viu desbordado, sobre todo no segundo tempo, polo empuxe e a calidade dos locais. No minuto 15 o marcador xa rexistraba un 2-0. O encargado de abrir a lata foi Antón logo dunha boa xogada individual pola banda esquerda, e minutos despois Matelo ampliaba a ventaxa cunha volea que se colou pola escadra da portería visitante. Ata cerca do descanso non chegaría o terceiro, obra outra vez de Matelo logo dun regalo do gardameta, que fallou no saque e deixoulle o balón franco ó dianteiro asturiano, que definiu cunha boa vaselina. Con este resultado iríanse ós vestiarios. No segundo tempo a superioridade dos da Mina sería aínda máis palpable. Picota faría o cuarto cun disparo que se colou logo de petar nun defensor, e o quinto e o sexto levarían a firma de Turbo, o primeiro cun tiro dende lonxe que e o segundo cunha xogada individual que rematou case sen ángulo. A defensa do Iberia seguía facendo augas e iso aproveitouno Tontxu para facer o sétimo, que conseguiu logo de regatear a dous defensores e colocando o balón na escadra do marco visitante. O oitavo foi obra de Andrés Seoane cun remate picado de cabeza logo dun centro dende a banda dereita. O noveno levou de novo a sinatura de Tontxu, con outro bo disparo e o encargado de cerrar a exhibición foi Ayoub, que marcou un bonito gol logo de plantarse diante do porteiro e regatealo cun gran recorte. Así rematou un partido sin historia, cun rival que veu á Mina por puro trámite e cun Sporting que tiña ganas de deixar boas sensacións logo da última derrota.
Os de Moirón van visitar a próxima semana ó Pastoricense, equipo revelación do que vai de liga. O partido será na mañá do próximo sábado.