lunes, 2 de marzo de 2009

3ª Autonomica: Importante victoria na Mina ante o Abadin (2-0)

02 de Marzo de 2009

O Abadin chegaba este sabado a Mina coa vitola de ser un conxunto asequible, vendo o seu posto na taboa. Pero demostraron ser un equipo moi incomodo, pelexando cada balon e poñendo en serios apuros a un Sporting Pontenova que no minuto 1 xa vencia gracias a un gol de Maqueto de penalti, que fora cometido sobre Fran. Os homes de Sachas levaban o control do partido, pero os visitantes non daban ningun sintoma de debilidade e tiveron ocasions para conseguir o empate, ainda que tamen os pontenoveses puideron ampliar a vantaxe en varias oportunidades. Con este resultado chegariase o descanso. A segunda metade comezou co Abadin volcandose sobre a porteria de Juanqui, e nos primeiros minutos volveron a gozar de varias ocasions, pero a falta de acerto dos seus dianteiros unido a eficacia da defensa sportinguista provocou que a manixa do xogo volvese pouco a pouco o bando local. Garboso puido ampliar a ventaxa cun potente remate de cabeza que se estrelou no largueiro, pero seria Cholas, desde fora da area e logo de rebotar nun defensor, quen conseguise o definitivo 2-0.
Con esta victoria, o Sporting ascende a cuarta posicion, situandose a 3 puntos do terceiro, o Meira, e a 2 do Luis Pimentel, quinto clasificado, ainda que os de Sachas contan con un partido mais ca ambos. O seguinte partido non sera ata o 15 de Marzo ante o Catro Roldas, pois a seguinte xornada o Sporting Pontenova e o equipo que descansa.